LOKALNA AKCIJSKA GRUPA UNA

Rebranding / Identity / Web

KLIJENT: LOKALNA AKCIJSKA GRUPA UNA
GODINA: 2020.
USLUGE: REBRANDING
VIZUALNI IDENTITET
SLOGAN
PROMOTIVNI MATERIJALI
WEB STRANICA

Izazov / The Challenge:

Lokalna akcijska grupa (LAG) Una organizacija je koja promiče održivi razvoj i potiče lokalne inicijative s ciljem revitalizacije ruralnog područja i unapređenja kvalitete života.

U cilju jačanja prepoznatljivosti, uspostavljanja jasne identifikacije i privlačenja veće pažnje, LAG Una odlučila je provesti proces rebrandinga i tu je nastupila kreativna moć naše agencije.

prethodni logotip

novi logotip

Priča / Story:

Prva faza kreativnog procesa obuhvatila je duboku analizu postojećeg identiteta LAG-a, prepoznatljivosti imena Una te percepcije lokalne zajednice i dionika. Nakon iscrpnog istraživanja, došli smo do zaključka kako novi vizualni identitet treba odražavati suodnos tradicijske baštine i modernog grafičkog elementa koji predstavlja rijeku Unu.
Ovo rješenje napravljeno je s odmakom od postojećeg logotipa te je korišten moderan font bez dodatnih grafičkih elemenata, a sam ugođaj područja dočarava se pretapanjem plavozelenih tonova prezentirajući na taj način prekrasan i očuvan krajolik.
Inače, LAG Una dobila je ime po rijeci jedinstvene smaragdne boje čija krajobrazna vrijednost čini ekološki najznačajnije područje LAG-a te smo tu pronašli najveću inspiraciju za ovu vizualnu priču.
S obzirom da je LAG Una već koristila riječ jedinstvena u svojim prezentacijskim materijalima, kreirali smo slogan koji se temelji na toj riječi kako bismo jednim dijelom zadržali postojeći ton obraćanja korisnicima, a koji glasi: “JEDINSTVENA PRIRODNA I TRADICIJSKA BOGATSTVA”. Drugim dijelom, htjeli smo naglasiti kako na ovom području postoje prirodna i tradicijska bogatstva kao potencijal za život i rad.

Rješenje / Solution:

Kao rezultat ovog procesa, oblikovan je potpuno novi logotip koji se oslanja na tipografiju kako bi jasno komunicirao pouzdanost i profesionalnost ove organizacije. Dok u isto vrijeme, u dizajnu vizualnog identiteta su pažljivo ukomponirani elementi koji dozivaju smaragdnu boju rijeke Une.
Paleta zeleno-plavih tonova koji se pojavljuju u logotipu pažljivo su odabrani kako bi odražavali prirodne tonove same rijeke Une. Odabir tonova omogućava logotipu da vizualno poveže gledatelje s krajobraznom ljepotom rijeke i njenom ekološkom važnošću. Uključivanjem tih tonova, logotip postaje snažan vizualni podsjetnik na prirodno bogatstvo koje LAG UNA nastoji obogatiti.
Čvrsta tipografija karakterizira se čistim i čitkim linijama, bez suvišnih ukrasa ili elemenata. Korištena tipografija, radi svoje jednostavnosti i čvrstoće, pruža osjećaj trajnosti i kvalitete, što odražava ozbiljnost i temeljitost djelovanja organizacije.

Primjena / Ready to go:

Vizualni identitet primjenili smo na web stranici koja je, zahvaljujući jasnoj i nedvosmislenoj navigaciji, responzivnom dizajnu te relevantnom sadržaju, savršen alat kojim krajnji korisnik dolazi do traženih informacija. Osim izrade I dizajna web stranice, radili smo promotivne materijale kao što su letci, Rollup banneri, kolegij blokovi, deplijani, rokovnici, olovke, torbe i ostali materijali kojim klijent podiže vidljivost brenda.
Upravo tom dosljednom primjenom vizuala brenda LAG UNA pomogli smo im u stvaranju prepoznatljivosti u offline i online okruženju.