Ono što radimo

BRANDING // naming, vizualni identitet, logotip, knjiga standarda

Stvaranjem vizualno privlačne priče, pomažemo brendovima da jasno komuniciraju svoje vrijednosti kroz vizualni identitet, te da, u konačnici, njihov brend budi samo pozitivne emocije kod potrošača.

Jer.. brand je emocija.

PRINT DIZAJN // knjige, katalozi, publikacije, billboardi

Stvaramo vizualno privlačan sadržaj u skladu s vašim željama ili s osobnošću vašeg brenda. Ne zaboravite, u svijetu digitalnog sadržaja, offline marketing je i dalje važan dio marketinga i bitan oblik komunikacije.

Jer.. papir ima svoju snagu.

WEB DIZAJN // web stranice, podrška

Web stranice moraju jasno komunicirati svoju svrhu, radilo se o stranicama informativnog, zabavnog ili prodajnog karaktera. Web dizajn je izazovan, ali zato ga volimo. Svakom zadatku pristupamo iz više perspektiva te pružamo ono što krajnji korisnik treba.

Jer.. web je vaš izlog.

EVENT DIZAJN // vizualni identitet događanja, popratni materijali

Naš zadatak je stvoriti vizualni identitet vašeg događaja te ga nadopuniti s popratnim materijalima kako bi vaš event pričao jedinstvenu priču. Od dizajna letka pa sve do bannera svih dimenzija, osigurat ćemo konzinstenost u vizualnoj komunikaciji.

Jer.. vizualna dosljednost je sve.

DRUŠTVENE MREŽE // postavljanje strategije, pozicioniranje, savjetovanje i usmjeravanje, upravljanje mrežama

Prisutnost vašeg brenda na društvenim mrežama i dalje je bitan dio poslovanja. Postavljamo učinkovite strategije te biramo mreže i stvaramo privlačan sadržaj u skladu s postavljenim ciljevima i posljednjim trendovima.

Jer.. kako kažu, ako nije online – nije se ni dogodilo?

COPY // stvaranje sadržaja, izbor i prilagodba ovisno o platformi i ciljanoj skupini, blog, reklama

Iza svakog dobrog sadržaja stoje sati istraživanja, analiza i traženja pravih riječi. Kreiramo tekstove za digitalne, ali i klasične medije, stvarajući poruke koje privlače pažnju, koje jasno komuniciraju svrhu. Stvaramo sadržaj koji zna kako doći do ciljane publike.

Jer.. prava riječ pronalazi svoj put.

Proces rada

Dizajn vizualnog identiteta obuhvaća stvaranje sveobuhvatne vizualne slike brenda kako bi se konzistentno komunicirale njegove vrijednosti, osobnost i misija. Proces dizajna vizualnog identiteta najčešće uključuje sljedeće korake:

  • Kako bismo ostvarili potpuno razumijevanje brenda, prvo se stavljamo u cipele klijenta. Prvi korak je dubinsko istraživanje brenda kako bismo definirali njegovu misiju, ciljeve, vrijednosti te ciljanu publiku. Inpute za razumijevanje najbolje dobijemo kroz sastanak s klijentom te kroz D.Point Dizajn upitnik (LINK NA PREUZIMANJE). Nakon toga pristupamo analizi konkurencije prilikom čega istražujemo vizualne identitete sličnih brendova kako bi identificirali prilike, no prvenstveno kako bismo napravili potpuni odmak od svega viđenog.

  • Razvoj strategije sljedeći je bitan korak u kojem postavljamo ciljeve vizualnog identiteta. Važno je odrediti što je primarni I najvažniji cilj novog dizajna. Cilj može biti prepoznatljivost, dosljednost, privlačnosti I slično. U ovom koraku je, od velike važnosti, kreiranje imaginarne persone koja nam jasno predstavlja ciljanu publiku za koju kreiramo dizajn.

  • U trećem koraku dolazimo do razvijanja dizajna logotipa te zatim vizualnog identiteta. Razmišljamo, isprobavamo I biramo simbole, tipografiju I boje koje će predstavljati novi vizualni identitet. Kada razmišljamo o bojama, odabiremo one koje odražavaju karakter brenda, ali koje I privlače ciljanu skupinu. Kada je u pitanju tipografija, biramo one fontove koji se slažu s osobnošću brenda, no isto tako biramo one koji osiguravaju čitljivost.

  • U ovom koraku slijedi prezentacija dizajna klijentu radi povratnih informacija. Ako je potrebno, slijedi prilagodba dizajna prema dobivenom feedbacku sve dok ne dobijemo finalno rješenje kojim je u potpunosti zadovoljan klijent, ali I mi kao agencija.

  • Nakon kreiranog I odobrenog rješenja, izrađujemo mini knjigu standarda kojom definiramo pravila korištenja boja, tipografija, razmaka, porporcija I drugih elemenata kako bi se održala vizualna dosljednost. Klijentu dajemo uvid u način primjene vizualnog identiteta na različite medije.

  • Dizajniramo I dodatne elemente kao što su posjetnice, memorandum, e-mail potpisi I sve druge elemente koji se koriste u komunikaciji brenda.

  • Kreirani vizualni identitet prilagođavamo za web stranice, društvene mreže, e-mail marketing I ostale dijelove digitalnog svijeta. Osim toga, pripremamo materijale za print kao što su letci, plakati, ambalaže, roll-up banneri I slično.

  • Na kraju klijent dobiva paket u kojem su finalne verzije logotipa u svim potrebnim formatima (jpg, png, pdf, ai) te mini knjigu standarda s uputama za korištenje logotipa.

  • Iako je stvoreno konačno rješenje te se vizualni identitet počeo koristiti, veliku važnost pridajemo daljnjem praćenju kako je percipiran I prihvaćen u ciljanoj publici, te u slučaju potrebe, prilagođavamo ga promjenama u brendu ili na samom tržištu.

No, kroz cijeli navedeni proces i korake, suradnja i komunikacija s klijentom su ključne. Samo uz kvalitetnu, produktivnu I otvorenu dvosmjernu komunikaciju, vizualni identitet će ostvariti svoju svrhu – prenijet će željenu poruku te komunicirati vrijednosti brenda.

IZABRANI RADOVI / SELECTED WORKS