DRONE-IN

Naming / Branding / Promo

KLIJENT: RAZVOJNA AGENCIJA “PETRA”
GODINA: 2022.
USLUGE: NAMING
BRANDING
VIZUALNI IDENTITET
PROMOTIVNI MATERIJALI

Izazov / The Challenge:

Grad Petrinja u suradnji s Razvojnom agencijom PETRA je pokrenuo projekt “Centar za edukaciju, programiranje i praktičnu primjenu bespilotnih letjelica, dronova te primjenu umjetne inteligencije, s kojim se Petrinju planira učiniti centrom ove vrste tehnologije. Prva faza projekta je obrazovanje odraslih, a nakon toga će se ići u smjeru izgradnje inkubatora, akceleratora te pokretanje srednjoškolskog smjera obrazovanja.

Zadatak D.Point tima bio je osmisliti ime a kasnije i vizuale projekta koji će ciljano targetirati mlađu populaciju spremnu za tehnološku edukaciju i razvitak bilo svojih privatnih tvrtki ili drugih projekata.

Priča / Story:

Kreativni proces je započeo design thinking radionicama u koje su bili uključeni svi sudionici ovog projekta s ciljem dobivanja spektra mogućih imena. Tijekom radionica dobili smo i bolji uvid u sam projekt i jasniju sliku što vizualni identitet treba sadržavati. Kome se obraćati i što komunicirati kroz vizuale.
Tragali smo za kratkim i lako pamtljivim imenima, istraživali sve već zauzete domene te u konačnici došli do zaključka kako ime treba biti lako pamtljivo, moderno i kratko. Pobijedu je odnio naziv DRONE-IN.
Iako će se sam Centar baviti puno širim djelokrugom nego što naziv govori, složili smo se kako opisni dio podnaziva “Centar za inovacije i umjetnu inteligenciju” daje uvid u njegovo pravo šire djelovanje. Naziv i podnaziv su prihvaćeni te smo pristupili slijedećoj fazi kreativnog a to je stvaranje logotipa te pratećeg vizualnog identiteta.
Prije kreiranja logotipa postavili smo si ciljeve:
- prikazati inovaciju i naprednu tehnologiju
- reflektirati misiju Centra
- kreirati jasan identitet koji komunicira s ciljanom publikom.

Rješenje / Solution:

Inspiraciju smo pronašli u kretanju. Slovo “D” smo modificirati na način da jedan dio podsjeća na elisu i tako simbolično predstavlja let drona, naprednu tehnologiju i inovacije. Primjenom minimalističkog dizajna i tonova bijele, sive i tamno plave boje dobili smo vizual koji pridonosi suvremenom i profesionalnom dojmu.
Različite valovite linije koje se protežu kroz komunikacijske materijale predstavljaju kompleksnost inovacije, umjetne inteligencije te njihov utjecaj na današnje društvo.
Naš cilj je ispunjen. Primijenili smo minimalistički pristup i dobili jednostavan, čist dizajn koji osigurava lako prepoznavanje i stabilnost vizualnog identiteta. Logo je prilagodljiv različitim veličinama i medijima bez gubitka prepoznatljivosti a pažljivo postavljeni elementi osiguravaju estetsku ravnotežu i jasnu komunikaciju.

Primjena / Ready to go:

Za potrebe javnog predstavljanja projekta naš zadatak je bio kreirati razne komunikacijske materijale. Kreiralli smo dizajn jumbo billboarda, samostojeći zid, led panel zid, Roll-up i letke. Paket logotipa sa knjigom standarda je uspješno isporučen klijentu za korištenje na web stranicama, društvenim mrežama i drugim digitalnim platformama.
Za kraj možemo reći kako vizualni identitet “Drone-in” uspješno kombinira ključne elemente centra za inovaciju i umjetnu inteligencij kako bi stvorio prepoznatljiv i suvremen identitet.
Svojim minimalističkim pristupom, prenosi ozbiljnost i stručnost, naglašavajući važnost napredne tehnologije u centru.