e-OPG

Naming / Branding / Web

KLIJENT: IPS KONZALTING
GODINA: 2022.
USLUGE: NAMING
BRANDING
VIZUALNI IDENTITET
PROMOTIVNI MATERIJALI
WEB STRANICA

Izazov / The Challenge:

Tvrtka IPS Konzalting, specijalizirana za savjetovanje i razvoj projekata u poljoprivrednom sektoru, odlučila se za razvoj nove digitalne platforme kojoj je cilj bio objediniti različite korisne informacije iz poljoprivrednog sektora te istovremeno služiti kao sredstvo umrežavanja poljoprivrednika. S obzirom da u Hrvatskoj nije postojala digitalna platforma za tu svrhu, zadatak koji smo dobili bio je razviti takav portal, osmisliti ime te kreirati vizualni identitet koji će komunicirati inovativnost, pouzdanost i dostupnost digitalnih alata i resursa za hrvatske poljoprivrednike.

Priča / Story:

Nakon prve faze, tj. analize postojećeg stanja, potreba ciljanih korisnika te istraživanja sadržaja, strateški je osmišljena i stvorena nova digitalna platforma pod nazivom e-OPG. Ime ove nove platforme samo po sebi jasno komunicira svoju svrhu. Ona je posebno dizajnirana za hrvatske poljoprivrednike kako bi im jednostavnih korištenjem pružila podršku, resurse i alate za uspješno upravljanje njihovim Obiteljskim Poljoprivrednim Gospodarstvima (OPG). Na taj način je stvoren prostor za umrežavanje, obrazovanje te razmjenu bitnih informacija među poljoprivrednicima, a u kreiranju vizualnog identiteta vodila nas je ideja jednostavnosti s elementima koji će jasno komunicirati povezanost s granom poljoprivrede. Inspiraciju smo pronašli u izgledu polja te smo igrom nepravilnih oblika došli do simulacije tih polja koji na vrlo jednostavan, ali upečatljiv način predstavljaju ono što je brend e-OPG. S obzirom na poljoprivrednu djelatnost, izabrane boje na prvi pogled jasno komuniciraju o kojoj se djelatnosti radi. Čvrstom, bold tipografijom koja je na rubovima omekšana, upotpunjuje sliku pouzdanog, ali inovativnog brenda.

Rješenje / Solution:

Kreiran je jednostavan logotip kao rezultat igre nepravilnih oblika izvučenih iz polja i prirode koji jasno komunicira povezanost s granom poljoprivrede. Dizajn vizualnog identiteta brenda e-OPG bio je ključan za postizanje prepoznatljivosti, korisničku privlačnost i pozitivan dojam među hrvatskim poljoprivrednicima, ali i savjetnicima u poljoprivredi. Uz stvoreni logotip, platforma e-OPG uspješno je postala prepoznatljiv i pouzdan izbor za poljoprivrednike koji traže moderna i tehnološki napredna rješenja za upravljanje svojim OPG-ima, te možemo reći kako je zadatak u potpunosti ispunjen.

Primjena / Ready to go:

Nakon izrade vizualnog identiteta, proveli smo implementaciju dizajna na različite materijale.
Web stranica primjenjuje novi vizualni identitet, koristi moderne ikone i fotografije poljoprivrede kako bi korisnike angažirala i prikazala prednosti korištenja platforme. Sadržajno obuhvaća informacije relevantne za poljoprivrednike te savjetnike za poljoprivredu, a zahvaljujući jednostavno i jasno postavljenoj navigaciji, pristupačna je za korištenje svim korisnicima.
Promotivni materijali, kao što su banneri za mreže, dizajnirani su u skladu s novim vizualnim identitetom kako bi ojačali prepoznatljivost brenda e-OPG.