EKOLOŠKI CENTAR “VRATA ZRINSKE GORE”

Branding / Identity / Promo

KLIJENT: POSLOVNE ZONE PETRINJA d.o.o.
GODINA: 2022.
USLUGE: BRANDING
VIZUALNI IDENTITET
PROMOTIVNI MATERIJALI

Izazov / The Challenge:

Ekološki centar “Vrata Zrinske gore” namijenjen je djeci, studentima i odraslima u svrhu provedbe odgojno-obrazovnih programa, istraživačkih, sportsko-rekreativnih programa i sličnih aktivnosti za djecu i odrasle u prirodi.
Klijent nam se obratio s jasnim zadatkom – stvoriti vizualni identitet koji će komunicirati poruke Ekološkog centra. Zapravo, postavljeni izazov bio nam je stvoriti atmosferu oko brenda koja govori o prirodi, aktivnom životu te doživljajima vezanim za prirodu dok, istovremeno, odaje dojam stabilne institucije koja ulijeva sigurnost i povjerenje.

Priča / Story:

Detaljnom analiza detektirali smo svrhu, aktivnosti i, prije svega, vrijednosti Centra. Priroda, aktivan život i otvorenost bile su ključne poruke koje su nas vodile u daljnjem kreativnom procesu. Identifikacijom ciljne publike došli smo do zaključaka kako se obraćamo sudionicima odgojno-obrazovnih programa za djecu, turistima, ljubiteljima prirode, planinarima, biciklistima te drugim relevantnim skupinama.
Razmišljajući o kreativnom konceptu i brainstormajući ideje temeljene na prirodnim ljepotama pejzaža i kulturne baštine, počeli smo razmišljati o integraciji prirodnih elemenata kao što su brdski predjeli, drveće, rijeke ili kulturni simboli koji su povezani s pripadajućim lokalitetom, u ovom slučaju s područjem Zrinske gore.
Kada smo istraživali boje boje, fontove i stilove koji će najbolje odražavati identitet Centra, došli smo do zaključka kako logotip treba prenijeti dojam aktivnosti i prirodnih mogućnosti koje pruža upravo taj kraj.
Upravo u svom tom promišljanju, nametnula nam se i glavna ideja za logotip koju smo pronašli u samom nazivu VRATA. Sasvim logično, priča se nastavila slagati te je postalo jasno kako logo vizualno treba prenijeti koncept otvorenosti, dobrodošlice i pristupačnosti s ciljem da izazove pozitivne emocije i stvori dojam da su vrata Centra uvijek otvorena za sve posjetitelje.

Rješenje / Solution:

Kao rezultat, simbol vrata stilizirali smo u oblik koji asocira na otvorenost Centra dok donja linija jasno komunicira brežuljkasto područje okruženja u kojem se Centar nalazi. Ovakav simbolički element smo izabrali da bude dominantan u dizajnu logotipa.
S obzirom na različite grane djelovanja, izabrali smo boje koje će jasno komunicirati smjerove djelovanja. Pa tako, zelena boja komunicira odgojno-obrazovni program, smeđa istraživalački program, žuta sportsko-rekreativni a narančasta predstavlja konferencijski I team building program.
Odabirom prikladne tipografije pridonijeli smo dojmu otvorenosti dok masnoćim fonta jasno dajemo do znanja da se radi o stabilnoj ustanovi. Vizualno privlačna, lako čitljiva i prijateljska tipografija može poboljšati osjećaj dobrodošlice i komunikaciju otvorenosti.
Kreiran je vizualni identitet s kojim će se Ekološki centar Vrata Zrinske gore pozicionirati na tržištu, a koji jasno predstavlja povezanost s prirodom te otvorenost Centra za sve posjetitelje za uživanje u aktivnostima dok istovremeno korištenjem pravilnih oblika odaje dojam stabilne i sigurne organizacije.

Primjena / Ready to go:

Logotip smo integrirali u različite vrste promotivnih materijala, poput brošura, letaka i bannera. Ovime će se osigurati konzistentan identitet projekta te privući pozornost publike i potencijalnih posjetitelja. Vizualni identitet smo pripremili I detaljno prenijeli upute klijentu za daljnje korištenje pri stvaranju web stranice. Boje, tipografija i ostali grafički elementi koji će se komunicirati na web stranici su usklađeni s ostalim promotivnim materijalima i stvoraju koheziju i prepoznatljivost.
Logotip će se koristiti na društvenim mrežama, u e-pošti, na digitalnim oglasima i drugim digitalnim kanalima komunikacije, te na odjeći, kao što su majice, kape ili jakne, te na suvenirima poput šalica, magneta i privjesaka.

Dio fotografija vlasništvo su POSLOVNE ZONE PETRINJA d.o.o.