ANGELINA YACHTCHARTER

Rebranding / Identity / Promo

KLIJENT: ANGELINA YACHTCHARTER
GODINA: 2021.-2024.
USLUGE: REBRANDING
SLOGAN
VIZUALNI IDENTITET
PROMOTIVNI MATERIJALI

Priča / Story:

Osim što se na tržištu pozicionirala kao jedna od najvećih kompanija u svojoj branši, Angelina Yachtcharter klijentima i poslovnim partnerima ponudila je jednu novu razinu komunikacije i usluge čime se diferencirala od ostatka kompanija iz tog “poslovnog miljea”. Sukladno tome bilo je potrebno redizajnu pristupiti višeslojno uzimajući u obzir sve aspekte njihovog poslovanja.
Analizom prethodnog vizuala i uvrštavanjem novih parametara koje smo prilikom inicijalnog razgovora dobili od klijenta, razvijali smo ideju redizajna logotipa baziranog na prethodnom logotipu. Zadržali smo osnovne elemente u logotipu istovremeno mijenjajući boje i „prvi dojam“ koji logotip ostavlja. Dizajniran na taj način, novi logotip ostao je prepoznatljiv kao ANGELINA logotip što je omogućilo da ga se spontano i lako prihvati te percipira kao zaštitni znak kompanije. Takva prepoznatljivost bila je nužna jer je ANGELINA Yachtcharter, u trenutku rebrandinga, bila visoko pozicionirana na tržištu u segmentu charter industrije. Novi vizual nije smio smanjiti vidljivost kompanije kao što nije smio ni stvoriti zbunjenost u oku promatrača koji je do sada percipirao i prepoznavao brend.

Izazov / The Challenge:

Postavši jednom od najvećih Yachtcharter kompanija u ovom dijelu Europe, Angelina Yachtcharter odlučila se za redizajn logotipa, a potom i cijelog brenda kako bi, uz pravu kombinaciju funkcionalnosti i atraktivnosti novog logotipa, postigla vidljivost i prepoznatljivost adekvatnu poziciji na tržištu. Izazov je bio modificirati stari logotip tako da ostane dovoljno prepoznatljiv, a da istovremeno odražava odvažnost, snagu i rast kompanije te u najkraćem mogućem roku postići prihvaćanje redizajniranog brenda.

prethodni logotip

novi logotip

Rješenje / Solution:

Kao rezultat, dizajniran je novi logotip u kojem su redukcijom zadržani samo prepoznatljivi elementi starog znaka: jedro i val, a prethodna srebrna kružnica zamijenjena je otvorenom i snažnom žutom polukružnicom koja simbolizira rast, snagu i hrabrost u poslovanju. Ta polukružnica, odnosno njezin segment, zamišljen je i kao osnovni element novog vizualnog identiteta.

Tipografija logotipa se također oblikovala prema tipografiji prethodnog logotipa. Sam natpis ANGELINA Yachtcharter kreiran je iz fonta, ali je modificiran te nije font.

Primjena / Ready to go:

Kreirali smo novi vizual naljepnica na plovilima, čime su sve jahte, katamarani i jedrilice dobile jednaku prepoznatljivost. Već u prvoj godini pojavljivanja plovila u marinama i lukama diljem Jadranske obale, stvorila se visoka prepoznatljivost brenda čime je prvotni izazov bio ostvaren.

Osim plovila, kreirali smo unificiran izgled izloga za 7 baza smještenih u marinama od Sukošana do Trogira poštujući pri tom specifične tehničke karakteristike svake pojedine baze. Definirali smo smjernice za prilagodbu web stranice prema novom vizualnom identitetu te smo kreirali bilboarde, bannere, oglase te promotivne materijale (poput šalica, olovki, boca I slično).

Osmislili smo izgled sajamskog štanda i isti smo modificirali za potrebe nekoliko sajmova nautike (Biograd Boat Show, Dusseldorf, Wiena, ICE Zagreb) te prezentacije za prikazivanje na led displayima na sajmovima.

Osim razrade vizualnog identiteta na materijale, bili smo angažirani i na poslovima najave novih smjerova u poslovanju kompanije. Na taj smo način brend ANGELINA povezivali s novim kompanijama za sajamske potrebe s kojima su ušli u poslovnu priču. Tako smo u skladu s vizualnim identitetom firme Dufourt kreirali sajamski štand na kojem je na BBS 2022 predstavljena ta suradnja.

S dosad realiziranim projektima nije završila naša suradnja s ANGELINA Yachtcharterom, već se ona uspješno nastavlja i dalje, sukladno tekućim potrebama te rastuće kompanije.

“U svom poslovanju tražimo suradnike koji su pouzdani, kreativni u onome što rade i koji su spremni prepoznati naše potrebe te zajedno s nama, često i u kratkim vremenskim intervalima, doći do optimalnih rješenja. S D.Point / kreativnom agencijom dobili smo upravo takvog poslovnog partnera. Relacija koja je odavno prešla granicu strogo poslovnog odnosa i koja u svaki projekt osim profesionalnosti ugrađuje osjećaj prijateljstva i sigurnosti da će sve biti riješeno na vrijeme, svakako je ulog za nastavak uspješne suradnje.”
Luka Šangulin, vlasnik kompanije Angelina Yachtcharter