Facebook može vodit' svatko?


Published on: February 23, 2018
By: Antonija Radošević
Share on: Facebook

U društvu još uvijek postoji negativna percepcija javnosti koja smatra community management kao čisto 'piskaranje' ili 'igranje' na Facebooku. I upravo zato ekipa zamišlja jednog community managera kako sjedne za laptop, nađe neku super fotku na internetu te ju 'okači na fejsbuk' s par riječi koje mu prve padnu na pamet.

 

No, radi se o zanimanju koje je mnogo šire od toga. Community managemet pokriva različita područja, krenuvši od odnosa s javnošću pa do samog marketinga, a uključuje razne zadatke kao što su analize postojećeg stanja, postavljanje strategije te mjerenje rezultata. A uz sve to, veoma je poželjna (čitaj:obvezna) velika doza kreativnosti. Da, bez kreativnog uma teško je napraviti dobru objavu na društvenim mrežama, ali prije toga postoji još bitniji kotačić u cijelom lancu stvaranja kvalitetnog sadržaja, a to je strategija.

Čini se jednostavnim postaviti urnebesno duhovitu objavu koja pokupi brdo 'lajkova' ili objaviti savršen oglas koji privlači svačiji klik, no radi se o dubljem procesu od običnog objavljivanja sadržaja. Community manager upravo ima taj zadatak – otkriti tko su korisnici kojima se obraća, što vole, što obožavaju, na što reagiraju i naposljetku, što će ih potaknuti na akciju. Nakon što su rezultati analize pred njim, vrijeme je za strateško razmišljanje, pa koliko god to besmisleno zvučalo. Kome se obraćati? Što komunicirati? Kada to činiti? Kakve objave objavljivati? Sve su to pitanja koja trebaju biti odgovorena prije svakog početka komuniciranja na društvenim mrežama jer samo  dobro osmišljena strategija donosi rezultate.

Tako community manager kreira, generira i objavljuje sadržaj. On čita, prati, analizira, planira, stvara i stvara.. I to 24 sata na dan. Radno vrijeme ne postoji u online svijetu gdje korisnici  kreiraju novi sadržaj iz sekunde u sekundu, a sav taj sadržaj treba nadzornika. Upravo takva dnevna dinamika jednog community managera čini onim što je. 

Možda se i dalje sve to ne čini kompliciranim i teškim? Naravno da ne jer postoje jasne i dobre smjernice kako upravljati društvenim mrežema: kontinuirano komunicirati, malo informirati, više zabavljati, staviti koju dobru fotku i izazvati fanove na angažman na objavi s pitanjima ili nagradnim natječajima. Skoro sva mudrost leži u tome, no kada povučem analizu i strategiju s početka teksta i kada svemu nadodam vrijeme koje je potrebno za sve navedeno, postavljam pitanje: kako odvojiti vrijeme za to?          

Upravo tu nastupa community managment. Upravo tu se pojavljuje osoba koja svojih osam sati radnog vremena i izvan njega svu svoju mentalnu i kreativnu sposobnost usmjerava na jednu stvar – stvoriti kvalitetan i interaktivan sadržaj za svog klijenta. Možda to zanimanje i dalje zvuči kao 'piskaranje' ili 'igranje' na Facebooku, no ne zaboravite da danas svaki brend ima svoje online lice koje, među ostalim, definiraju objave i komunikacija putem društvenih mreža. Zato je potrebno dobro poznati tržište i nove tehnologije, razraditi strategiju komuniciranja i stvoriti savršeno kvalitetan sadržaj, a upravo to jedan community manager čini.

Zato ću odgovoriti na pitanje iz naslova i zaključiti kako je istina da Facebook može vodit' svatko, ali community manager zna kako.

A za sve vaše upite, potrebe i savjete stojimo na raspolaganju 0-24h. Ne svi, ali CM da. ;)

 

info@dpointis.com
+385 44 552 097

Naša svečana obećanja

Mi smo predani u misiji da tvom poslovanju damo svjež, stylish i dojmljiv identitet.
Mi čvrsto vjerujemo da odličan dizajn i pozitivna iskustva potrošača grade povjerenje, privlače pažnju i, u konačnici, poboljšavaju rezultate prodaje.

STOGA TI OBEĆAJEMO:
_da ćemo imati kreativan i „think out of the box“ pristup svim projektima
_da ćemo te inspirirati novim idejama, novim formatima i novim materijalima
_da ćemo biti na raspolaganju za sve tvoje prijedloge i pitanja
_da ćemo biti profesionalni u svakom trenutku
Follow green light:
Facebook Instagram Linkedin Behance
Dosadni info o poslovnom subjektu:
D.POINT / kreativna agencija
A. Braće Hanžek 19
44250 Petrinja
T. +385 (0) 44 552 097
E. info@dpointis.com
W. DPointis.com
NAS PET d.o.o.
Ljudevita Gaja 22
44250 Petrinja
OIB 06455628601
IBAN HR5224020061100655085
SWIFT/BIC: ESBCHR22