Kako izabrati društvenu mrežu?


Published on: February 23, 2018
By: Antonija Radošević
Share on: Facebook

„Tko nije na društvenoj mreži, kao da ni ne postoji“ – postalo je općepoznato i društveno usvojeno pravilo koje ne vrijedi samo za privatne korisnike, već i za sve vrste organizacija. Društvene mreže dominiraju internetskom platformom već duži niz godina i ne izgleda kao da će se stvari uskoro promijeniti, stoga je samo pitanje vremena kada ćete u ime vaše tvrtke otvoriti profil na nekoj od društvenih mreža (ako već niste).

Pitanje je kako odabrati društvenu mrežu? Jednostavno. Vaša društvena mreža je ona na kojoj se nalazi vaša publika. Napravite analizu vašeg klijenta. Tko je on? Odredite spol, dob, lokaciju i njegove interese i onda razmislite koju društvenu mrežu ta osoba vjerojatno koristi. Prilikom komunikacije imajte na umu upravo tu osobu i svoje objave kreirajte prema njoj jer ona je, u krajnjem slučaju, najbitnija za vaše poslovanje.

Odredite svoje ciljeve. Želite li publiku koja je interaktivna i otvorena za komunikaciju? Želite nove sljedbenike? Želite pronaći nove partnere ili zaposlenike? Želite li jednostavno ojačati svoj brend? Nakon što postavite svoje ciljeve, tako ćete pronaći i odgovor. Možda se čini kako su danas Facebook ili Instagram najbolji izbor zbog svoje popularnosti, no dobro je znati da ih to ne čini nužno najboljim izborom za vaš brand. Sve ovisi o vašoj publici.

Treba imati na umu kako je zanemareni profil na društvenoj mreži često štetniji od onog koji ne postoji. Zato ne dopustite da vas potencijalni klijenti traže na 'fejsu', otvore vaš profil i ugledaju zadnju objavu prije par mjeseci. Time vaš imidž slabi. Stoga, nakon što odaberete društvenu mrežu, budite aktivni. Dijelite. Objavljujte. Lajkajte. Stvorite zajednicu oko sebe koja prati vaše objave. Budite dio njihove svakodnevice. Da, budite dio njihove svakodnevice, ali ne i svačije. Profili na svim društvenim mrežama nisu rješenje. 

Izaberite društvene mreže na kojim se nalaze vaši klijenti jer su oni vaša publika čije potrebe trebate zadovoljiti. Njih imajte na umu. 

Ako niste sigurno kako izabrati pravu društvenu mrežu, javite nam se

info@dpointis.com
+385 44 552 097

Naša svečana obećanja

Mi smo predani u misiji da tvom poslovanju damo svjež, stylish i dojmljiv identitet.
Mi čvrsto vjerujemo da odličan dizajn i pozitivna iskustva potrošača grade povjerenje, privlače pažnju i, u konačnici, poboljšavaju rezultate prodaje.

STOGA TI OBEĆAJEMO:
_da ćemo imati kreativan i „think out of the box“ pristup svim projektima
_da ćemo te inspirirati novim idejama, novim formatima i novim materijalima
_da ćemo biti na raspolaganju za sve tvoje prijedloge i pitanja
_da ćemo biti profesionalni u svakom trenutku
Follow green light:
Facebook Instagram Linkedin Behance
Dosadni info o poslovnom subjektu:
D.POINT / kreativna agencija
A. Braće Hanžek 19
44250 Petrinja
T. +385 (0) 44 552 097
E. info@dpointis.com
W. DPointis.com
NAS PET d.o.o.
Ljudevita Gaja 22
44250 Petrinja
OIB 06455628601
IBAN HR5224020061100655085
SWIFT/BIC: ESBCHR22